20 iulie 2024
Revista Presei

Într-un recital cameral extraordinar, Trio Contraste, la Filarmonică

  • Curierul Zilei, 5.11.2013

Filarmonica Piteşti orga­ni­zează, miercuri, de la ora 19, la Casa de Cul­tură a Sindicatelor, pri­mul recital al lunii. Trio Contraste revine pe sce­na filarmonicii piteştene, într-un recital cameral extraordinar.

Cei trei muzicieni – flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, pianistul So­rin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman – vor interpreta piese mu­zicale compuse de J. A. Montero (Danzas), A. Mejia (Patru dansuri columbiene), A. Piazzolla (Trei tan­gouri), M. Moleiro (Joropo), M. Ponce (Estrellita), Z. Abreu (Tico) şi L. Bernstein (Suita din West Side Story).

Solişti remarcabili

7-1Ion Bogdan Ştefănescu a de­bu­tat, la 14 ani, ca solist, pe scena Ateneului Român. De atunci şi pînă în prezent, a susţinut nume­roase recitaluri şi concerte, în ţară şi în străinătate. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de gen. A realizat, de-a lungul anilor, un număr im­pre­sionant de înregistrări la Socie­tatea Română de Radio şi la Tele­viziunea Română, dar şi la socie­tăţi de radio din străinătate. Doru Roman a absolvit cursurile Liceu­lui de Muzică Ion Vidu, din Ti­mi­şoara, şi pe cele ale Con­ser­vato­rului de Muzică Gh. Dima, din Cluj-Napoca. Fost angajat al Ope­rei Române din Timişoara, în pre­zent activează, ca solist concer­tist, la Filarmonica Banatul. Este membru al mai multor orchestre şi ansambluri din ţară şi din străi­nătate şi profesor la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest, din Timişoara. A participat la nume­roase festivaluri internaţionale, în Germania, Elveţia, Anglia, Franţa. Ca solist, a susţinut concerte ală­turi de orchestrele filarmonicilor din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad, Cra­iova, Braşov, Tîrgovişte şi Piteşti. După absolvirea studiilor la Liceul Ion Vidu, din Timişoara, şi la Con­servatorul Ciprian Porum­bescu, din Bucureşti, Sorin Pe­tres­cu îşi de­să­vîrşeşte tehnica în domeniul pia­nului, la Weimar (Germania). Din 1982, este pianist la Filarmonica Banatul, din oraşul natal, în pre­zent fiind solist concertist. A fost distins cu numeroase premii, la con­cursurile din ţară şi din străi­nătate, a participat la festivaluri naţionale şi în afara graniţelor ţării, făcînd înregistrări la radio, televiziune şi la casele de discuri.

A concertat în Germania, Olanda, Franţa, Elveţia, Polonia, Ungaria, China şi Taiwan.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut