27 aprilie 2024
Ştiri

Teatru : Povestiri din Miserupia – Lorena Lupu

Duminică, pe 8 decembrie, Casa de Cultura a Studentilor Pitesti  prezintă un spectacol teatral de excepţie: Povestiri din Miserupia, one woman show scris, regizat şi interpretat de actriţa-scriitoare Lorena Lupu.

Umor, farmec şi lacrimi: Povestiri din Miserupia.

„O poveste cum sunt multe: cea a unei fetiţe de 13 ani, a cărei mamă este plecată la muncă în străinătate şi al cărei tată este alcoolic. Autoarea spune că a fost inspirată de un reportaj, iar lucrul ăsta se simte – povestea e vie; e ruptă, cu carne şi sânge, din realitate, e credibilă, atât de firească încât te atinge, oricât de insensibil ai fi.

Jocul Lorenei este atât de firesc, de lipsit de emfază, încât te ţintuieşte de scaun şi stai acolo, trecând alături de personaj prin toate variaţiile lui de stare: inocenţă, fericire, depresie, disperare, speranţă, teroare, resemnare…”, scrie despre spectacol Cristina Nemerovschi, în revista TABU.

„Am făcut un reportaj la un adăpost care găzduia câteva victime ale traficului de carne vie. Atunci mi-am dat seama că modul în care actorii români joacă prostituate, vulgar, strident şi ţipător, e adeseori greşit şi superficial. Rar am întâlnit persoane mai fragile din toate punctele de vedere decât aceste tinere femei pe care tindem să le desconsiderăm din start”, spune Lorena.

Umor  şi dramă, răsturnări de situaţie şi mult erotism, toate acestea îi vor aştepta pe piteşteni în spectacolul unei artiste tinere, curajoase şi nonconformiste, duminică seara de la ora 20.00 in sala A,CCS Pitesti (Club Hush). Preţul biletului este de 20 lei.

 Studentii au acces  gratuit cu carnetul de student .

Spectacolul va fi urmat de un dialog cu publicul şi de prezentarea ultimului roman al Lorenei Lupu, Dona Juana. 

povestiri-din-miserupia_1_fullsize

Sari la conținut