3 decembrie 2023
Ştiri

Creatoarea de modă din Bucureşti, câştigătoarea de la „Culorile Toamnei”

Anul acesta, la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalu­lui Naţional Studenţesc de Modă Culorile Toam­­nei, pe scena Teatrului Al. Davila au urcat opt cen­tre universitare din ţară, inclusiv Piteşti. Din juriu au făcut parte Cătălin Botezatu, rectorul Universită­ţii din Piteşti – Ionel Didea, directorul CCS – Daniel Ionescu, fon­da­torul proiectului In­foFashion Platinum Agency Romania – Ma­rius Seceleanu, ş.a

Inainte de concurs, pe sce­nă au urcat Valeria Co­man, directorul artistic al fes­ti­­valului, şi Cătălin Botezatu, preşedintele juriului. Deoare­ce peste o săptămînă e ziua de naş­tere a creatorului, el a primit o diplomă de excelenţă, un trofeu al fes­tivalului, un tort şi un coş cu tran­dafiri. „La fiecare ediţie vin la Piteşti cu cea mai mare dragoste. Iubesc acest oraş şi o iubesc pe Valeria Coman, sufletul acestui festival“, a spus Botezatu.

Raluca Măndiţă a reprezentat centrul universitar Bucureşti, deşi a absolvit Liceul de Artă Dinu Lipatti, din Piteşti. A pre­zen­tat co­lecţia haute couture Duality, foar­te sofisticată, în culori alb, ne­gru, galben. Datorită unicit­ăţii sale şi ideii de concepţie, Botezatu a de­cis că merită să primească Tro­feul. Braşovul a participat cu două co­lecţii: una realizată din tricota­je gen plasă şi alta, extrem de sexy şi provocatoare, ce aparţi­ne lui Ru­ben Stir, mana­ge­rul Agre­s­­sione Models Agency. Colecţia a făcut deliciul publicu­lui masculin, care a putut urmări în a­devărata splen­doare fundul şi sînii mode­lelor, deoarece totul a fost bazat pe transparenţă, iar fe­tele nu au purtat lenjerie inti­mă. Cei de la Timişoara au venit cu tricotaje aplicate pe stofă. Plo­ieştiul a pre­zentat colecţia Royali­ty, Tîrgu Mu­­reşul, una retro, în alb – negru, nu­mită Văduva Neagră. Sibiul a venit cu Twist, o colecţie SF, ins­pi­ra­tă de Războiul de Inde­pen­­den­ţă American, băieţii fiind îm­bră­caţi în tricot cu blug.

culoriletoamnei2013

Marele Trofeu a fost revendi­cat de Bucureşti, locul I de Timi­şoa­­­­­ra, locul II de Tîrgu Mureş, iar lo­cul III de Ploieşti. Premiul de po­pu­­­laritate a ajuns la Braşov, cel de o­riginalitate la Sibiu. Cel mai bun manechin masculin a fost a­les O­vidiu Iliescu (Sibiu), iar Cel mai bun ma­nechin feminin – De­nisa Vlă­dău. Piteştiul a primit Pre­miul de Cre­aţie pentru colecţia Lady a Iri­nei Iacob. Modelele au pre­zen­tat haine din blăniţă, în com­binaţie cu alte materiale şi cu ciucuraş.

„O colecţie conceptuală, asta înseamnă că nu poate fi purtată pe stradă. A fost colecţia mea de licenţă, pentru că am terminat Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Vorbesc despre dualitatea umană, legătura dintre lumină şi umbră. Cât despre machiajul folosit, este în concordanţă cu ţinuta, fiind o colecţie toamnă – iarnă am ales culori de alb, galben.”, ne-a declarat câştigătoarea ediţiei de acest an a Festivalului Studenţesc de Modă „Culorile Toamnei”.

Directorul CCS Piteşti, Daniel Ionescu, a primit felicitări din partea designerului Cătălin Botezatu, ca de asemenea şi directorul Festivalului Valeria Coman, pentru modul cum a evoluat organizarea concursului, de la un an la celălalt.
Albume Foto de la fotografi prezenti:
Aparitii TV de la ”Culorile Toamnei”:

Absulut TV:

Arges TV:

Sari la conținut