Elevii la concurs, profesorii la sesiune

  • Argeşul, 3.12.2013

Elevii au participat la concursul Euclid

Şcoala “Nicolae Bălcescu” Piteşti a organizat, sâmbăta trecută, a VI-a ediţie a concursului judeţean de matematică “Euclid”, la care s-au înscris circa 450 de elevi din clasele a IV-a – a VIII-a. Cum, în ultima vreme, mai toate competiţiile şcolare se desfăşoară contra-cost, de apreciat faptul că evenimentul la care ne referim nu a secătuit buzunarele părinţilor, desfăşurându-se gratuit, fără taxă impusă participanţilor. Iată că se mai întâmplă şi minuni în marea grădină a învăţământului românesc!

În timp ce copiii rezolvau exerciţii şi probleme, aproape o sută de dascăli au participat la sesiunea judeţeană de referate şi comunicări metodico – ştiinţifice “Creativitate şi eficienţă în predarea matematicii în ciclul primar şi gimnazial”. În cadrul acestei manifestări au susţinut lucrări zeci de profesori din Piteşti (“N. Bălcescu”, “N. Simonide”, “T. Muşatescu”, “I. Pillat”, “I. Minulescu”, “N.Vodă”, “N. Iorga”, Mircea cel Bătrân” etc.), Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni, Topoloveni, Ştefăneşti, Bascov, Tigveni, Recea, Băbana, Coşeşti ş.a. Lor li s-au alăturat cadre didactice de la Inspectoratul Şcolar, Universitatea din Piteşti, Casa Corpului Didactic Argeş, Colegiul Tehnic “C. Brâncuşi” Piteşti, LPS “Viitorul”, Grădiniţa cu Program Prelungit “Ray Kindergaten” Piteşti şi de la câteva unităţi de învăţământ din Găeşti, Dâmboviţa.

Tiberiu Solomon, directorul unităţii care a găzduit concursul, a fost plăcut impresionat de faptul că mulţi concurenţi au venit îmbrăcaţi în uniformă, semn că elevilor nu le este ruşine să poarte, şi în weekend, ţinuta obligatorie.

Facebook
Facebook
Instagram