20 mai 2024
Revista Presei

Tînăra din Curtea de Argeş cucereşte lumea modei: Lana, creatoarea de modă a vedetelor

  • Curierul Zilei, 8.01.2014

  Lana Bălana, după numele sub care e cunos­cută în lumea modei, e o tînără creatoare din Curtea de Argeş, care a cucerit această lume plină de culoare şi strălucire.

Lana e fiica scriitorului argeşean Dumitru M. Ion şi a devenit cunoscută în lumea în­treagă pentru creaţiile sale inspirate din motivele populare româneşti, dar nu numai. Ea e cea care a realizat chiar şi o rochie Facebook.

Sfidează regulile clasice

Tînăra de 25 de ani a început să se facă foarte cunoscută din momentul în care a terminat facultatea la Bucureşti, ea acum studiind moda în Anglia. Vedetele de la noi se îmbracă deja cu piesele de vestimentaţie create de ea, printre ele Zlata, cea mai flexibilă femeie din lume, cîntă­reaţa Delia, Andreea Raicu şi mulţi alţii. De 1 Decembrie, românii au aflat despre Lana, după ce o parte din echipa ProTv i-a purtat creaţiile vestimentare. Lana a impresionat încă de la începutul carierei sale în modă, ea prezentînd, la absolvirea studiilor universitare, o colecţie cu print digital, construcţii vestimentare ce sfidează regulile clasice ale unei colecţii de modă. Ulterior, a apelat la motive româneşti şi chiar a făcut o rochie imprimată cu un profil de Facebook. Foarte sensibilă şi, de altfel, cochetînd şi cu poezia, Lana Bălana îşi pune amprenta pe lumea modei, şi nu doar la noi în ţară. Rochiile sa­le au creat impact, pentru că, nu-i aşa, nici nu putea fi altfel, atunci cînd prezinţi lumii haine cu imagini din Cimitirul Vesel sau creaţii din lasetă ori cu motive tradiţionale româneşti. „Inspiraţia e un copil din flori“, spune Lana şi este convinsă că Muza vine cînd vrea ea.

Mai întîi, a fost poezia

Înainte de a deveni creatoare de modă, Lana a intrat în tainele poeziei. A lansat cîteva cărţi de versuri, prima la 7 ani, fascinată fiind de rima albă. Pînă la modă, a mai trecut şi prin desen şi mereu îşi ilustra singură cărţile. A fost un copil talentat şi este acum o tînără suavă şi foarte pricepută în do-­meniul modei. „Am făcut prima rochie în anul II, cînd am avut ca temă o colecţie în schiţe, inspirată din penultima lansare a lui Alexander McQue­en. Asta se întîmpla înainte să moară. Am făcut virtual o întreagă colecţie şi urma să fie aleasă o schiţă care să devină rochie. Pînă la urmă, s-a decis să particip la omagiul McQue­en, din Bucureşti, imediat du­pă moartea lui“, spune Lana, citată de Adevărul, despre pri­ma ei creaţie. Ulterior, a ajuns să reprezinte cu mîndrie România, peste hotare, realizînd o linie de haine pentru firma de articole sportive Puma. „Vreau să fiu un artist care-şi exprimă ideile în multe moduri: design, scris, în artă de orice fel,“ spu­ne Lana.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut