24 iulie 2024
Revista Presei

Briana Spătaru – prinţesa tenisului piteştean

  • Argeşul, 30.12.2014

Briana Spătaru face furori pe terenul de tenis

O elevă din clasa a II-a de la Şcoala “Ion Pillat” Piteşti a ajuns în topul celor mai bune jucătoare de tenis la categoria de 10 ani, deşi are numai 8 ani şi jumătate. Briana Spătaru are nu mai puţin de 6 trofee şi zeci de medalii câştigate în doar un an şi jumătate. Nu este vorba despre vreun scenariu de film, ci despre o fetiţă minunată din Piteşti care vrea cu orice preţ să ajungă în scurt timp cea mai bună din ţară într-un sport destul de greu, tenisul de câmp. Însă pentru Briana Maria Spătaru, o adevărată prinţesă vie, acest sport este viaţa ei. Am petrecut numai 30 de minute în compania acestei minunăţii, dar a fost suficient ca să ne dăm seama că micuţa din faţa noastră are toate calităţile pentru a ajunge în vârful piramidei în sportul alb.

Liceul cu Program Sportiv din Piteşti a constituit mereu un izvor nesecat de talente, iar acum deţine o adevărată “mină de aur”, în persoana micuţei Briana Spătaru. În semn de recunoaştere a rezultatelor obţinute de aceasta în anul 2013, recent, directorul liceului menţionat mai sus, Gheorghe Georgescu, a premiat-o pe Briana în cadrul galei ce a avut loc la Restaurantul “Ramada”.

De la 4 ani şi jumătate cu racheta în mână

Povestea Brianei Spătaru, un copil extrem de ambiţios, este de-a dreptul fascinantă. Părinţii micuţei i-au descoperit vocaţia pentru tenis la numai 4 ani şi jumătate, o vârstă la care majoritatea fetiţelor de vârsta ei se joacă cu păpuşi Barbie şi leagănă bebeluşii Ciciobello. Pentru Briana însă lucrurile au stat cu totul altfel. Copilăria ei s-a consumat din plin pe terenul de tenis cu racheta în mână. Nu ar da pentru nimic în lume timpul înapoi pentru că “tatăl meu, care este un om minunat, a zis că trebuie să încerc mai multe activităţi sportive recreative, şi aşa am ajuns la tenis. Domnul antrenor Pandele Ghinescu, profesor la LPS Piteşti, m-a descoperit, punându-mi prima dată racheta de tenis în mână. Însă văzându-mă aşa de mică, i-a spus tatălui meu că trebuie să mai stau un an acasă ca să mai cresc. Dar am avut mare noroc cu soţia domnului profesor, care i-a spus să mă lase să mă joc cu racheta, să deprind mai bine tainele acestui sport. Aşa am început, m-a fascinat din prima clipă. Eram la grădiniţa Castelul Piraţilor din Piteşti atunci”, şi-a început povestea micuţa Briana Spătaru.

Şase trofee

Ascensiunea în tenis a Brianei Spătaru este fulminantă. La numai 7 ani a participat la primul turneu din viaţa ei şi a reuşit să termine pe locul 3, în condiţiile în care a jucat contra unor sportive cu trei ani mai mari decât ea. Au urmat apoi şase trofee consecutive şi medalii fără număr. Însă în spatele acestor succese stau zeci, chiar sute de ore de antrenament. De cele mai multe ori câte două şedinţe de pregătire pe zi. Copilăria ei s-a consumat pe terenul de tenis, nicidecum printre păpuşi şi desene animate cu prinţi şi prinţese.

“Vreau să fiu cea mai bună!”

Şi în cazul Brianei vârsta îşi cere uneori drepturile. De pildă, pe finalul antrenamentelor, deseori micuţa ar vrea să se joace puţin. Domnul profesor Pandele Ghinescu simte perfect şi să nu credeţi că îi aruncă vreo păpuşă în braţe! Dimpotrivă, momentul Brianei de joacă echivalează cu 10-15 minute de pregătire fizică. Copila nu zice “pâs”, aleargă şi face gimnastică cu o ambiţie şi determinare pe care rar le întâlneşti la un copil de vârsta ei. Diferenţa constă în faptul că Briana Spătaru ştie perfect ce vrea: “Vreau să ajung în scurt timp numărul 1 la categoria de vârstă unde evoluez. Vreau să fiu cea mai bună din ţară şi voi deveni”. Antrenorul Pandele Ghinescu i-a explicat că pentru performanţă este nevoie să parcurgă paşi importanţi, ceea ce înseamnă multă muncă. Briana ştie ce-o aşteaptă şi spune că indiferent cât de greu va fi drumul până în vârful piramidei este decisă să nu se abată nicio secundă de la visul ei: “Dacă mă pregătesc şi cred cu tărie în Dumnezeu, voi reuşi”. Sunt cuvintele unui copil de numai 8 ani şi jumătate. Care nu visează să fie nu ştim ce prinţesă din poveşti şi nu trăieşte într-o lume imaginară.

Pe locul 38

Deocamdată, în clasamentul întocmit de Federaţia Română de tenis la categoria de 10 ani, Briana Spătaru este pe locul 38, dar putea încheia anul pe o poziţie fruntaşă dacă nu intervenea un mic necaz. O accidentare stupidă la o unghie a unui deget de la mâna stângă a împiedicat-o să mai participe la turnee în ultimul timp. Dar promite revanşa anul viitor. De menţionat că la categoria sa de vârstă este pe locul 2 în ţară.

Rezultate bune şi la şcoală

Mica tenismenă nu neglijează nici activitatea şcolară, ci îmbină perfect utilul cu plăcutul. Briana Spătaru a participat la toate concursurile şcolare obţinând rezultate foarte bune. Ea îşi mai aruncă rareori privirea către zecile de păpuşi Barbie pe care mami şi tati i le-au cumpărat, admirându-le numai. Pentru că mica prinţesă este mereu în luptă cu cronometrul. Se schimbă şi mănâncă în maşină pentru că uneori după ore trebuie să ajungă la antrenament. Face faţă cu brio şi spune că nu ar da pentru nimic în lume ritmul alert în care trăieşte pentru 10 minute de jucat cu păpuşile. Când este acasă, puţinul timp liber şi-l petrece în compania celor două animăluţe vii, un căţel şi o pisică, primite cadou din partea părinţilor.

Această fetiţă talentată, Briana Spătaru, îşi croieşte cu ambiţie şi tărie drum spre marea performanţă, fiind un nume de care vom mai auzi.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut