20 iulie 2024
Revista Presei

Joi, la Filarmonica Piteşti, Concert de Crăciun

  • Curierul Zilei, 16.12.2013

 Filarmonica Piteşti organizează, joi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert vocal-simfonic de Crăciun, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Mihail Ştefănescu şi soprana Irina Iordăchescu, a doua voce feminină a ţării, după Angela Gheorghiu. În program, lucrări de Strauss, Puccini, Catalani, Anderson, Şostakovici, Sviridov, Gounod, Verdi, Grigoriu şi Păutza.

Născut la Craiova, într-o familie de muzicieni, diri­jorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedi­cat cu pasiune studiului artei sunetelor.

Dirijor cu un vast repertoriu

A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conser­va­torul Ciprian Porumbescu, din Bucureşti, unde a avut profesori marcanţi. Se afirmă ca dirijor, atît pe sce­na naţională, cît şi pe cea internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei Euphonia, alături de ca­re a cîştigat numeroase distincţii, la festivalurile şi con­cur­surile naţionale şi internaţionale. Abordează cu dez­involtură un vast repertoriu simfonic, de la clasici la con­temporani: concertele lui Beethoven, Haydn, Mo­zart, Dvorak, Ceaikovski, Schubert, Gershwin, Bartok, Bernstein, George Enescu, Ion Dumitrescu, concerte ins­trumentale de Vivaldi, Telemann, Bach, Haendel, Haydn, Mozart, Beethoven, Rachmaninov, Grieg, Liszt, Chopin, Schumann, Saint – Saens, Şostakovici etc. A efectuat turnee în Franţa, Italia, Spania,  Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud etc. Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice, este invitat în jurii ale unor concursuri internaţionale de interpretare. În 1995, susţine înfiinţarea Filarmonicii Ion Dumitrescu, din Rîmnicu Vîlcea, al cărei director este şi acum. Ma­estrul Mihail Ştefănescu a mai condus orchestra sim­fonică a Filarmonicii Piteşti, în anii trecuţi.

Irina Iordăchescu, în premieră pe scena piteşteană

Născută în Bucureşti, într-o familie de artişti, so­pra­na Irina Iordăchescu a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti, la clasa sopranei Maria Slătinaru Nistor şi la clasa de Lied/Oratoriu a baritonului Dan Iordă­ches­cu. A interpretat în producţii de operă şi în concerte cu orchestre din Europa, Asia, America. A fost aplaudată pe scenele muzicale din Italia, Anglia, Austria, SUA, Spa­­nia, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franţa, Belgia, Nor­ve­gia. A cîntat în Traviata, Rigoletto, Don Pasquale, Flau­tul fermecat, Văduva veselă, Elixirul dragostei. A fost in­vitată, alături de filarmonicile din ţară, în 26 de lucrări vo­cal-simfonice, a fost solistă în concert, cu orchestre din Germania, Luxemburg, Polonia, Turcia, Maroc, Is­rael, Bulgaria, Franţa, Spania, Armenia, Grecia şi Ru­sia. A colaborat cu dirijori de talie internaţională, în ţară şi în străinătate, cu regizori străini şi cu artişti de pres­tigiu. A încîntat de nenumărate ori publicul prezent în sala de concert a Ateneului Român. În 19 decembrie, va fi prezentă pentru prima oară pe scena Filarmonicii Piteşti.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut