4 decembrie 2023
Revista Presei

Important pentru elevi şi studenţi! Un proiect care îi ajută pe copiii inteligenţi, dar şi pe cei din familii sărace

  • Ziarul Argeşenilor, 16.12.2013

Începând cu 20 ianuarie 2014 se va desfăşura unul dintre cele mai importante proiecte ale Instituţiei Prefectului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Universitatea de Stat din Piteşti şi Universitatea Constantin Brâncoveanu.

Se adresează elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care au însă posibilităţi materiale reduse şi care vor fi preluaţi în sistem de mentorat de către studenţii voluntari din cele două universităţi din Piteşti. Prefectul Cristian Soare ne transmite că acţiunea îşi propune în mod special, pentru început, îmbunătăţirea performanţelor şcolare a 10 elevi din ciclul gimnazial (clasa a VIII-a) în vederea accederii în rândul liceelor pentru care aceştia optează şi a zece elevi de liceu (clasa a X-a) pentru a-i determina să continue studiile la unităţi de învăţământ superior pe care le vizează.

Astfel se doreşte dezvoltarea unei cooperări mult mai dezvoltate între mediul universitar şi preuniversitar. Proiectul va dura în perioada ianuarie – iunie 2014, iar selecţia studenţilor va ţine cont de o serie de criterii, cum ar fi: vârsta, anul de studiu, abilităţi de comunicare, nevoi personale, dorinţă de implicare.

Susţinerea şi îndrumarea elevilor ar consta în: pregătirea pentru examenul de capacitate ori de BAC; şedinţe de consiliere vocaţională; vizitarea celor două universităţi; participarea la cursuri universitare; participarea la sesiuni ştiinţifice studenţeşti etc.

Sari la conținut