24 iulie 2024
Revista Presei

Interviul de joi:Ioana Teodora Duţă

  • Detectivul Tău, 20.03.2014

Continuăm “interviul de joi” cu o reprezentantă a noului val, o tânără foarte talentată, o speranţă că valorile oraşului nostru există şi vor exista în continuare. Numele invitatei de astăzi este Ioana Teodora Duţă, nimeni alta decât fiica artistului plastic Traian Duţă.
George Constantin:Bună ziua, Ioana!
Ioana Teodora Duţă:Bună ziua!
G.C.: Iartă-mă că te privesc aşa, dar am impresia că una dintre picturile lui Rafael a coborât după pânză şi stă de vorbă cu mine.Sper că nu am halucinaţii!
I.T.D.(râzând): Staţi liniştit că nu aţi păţit nimic! Vă mulţumesc pentru comparaţia pe care aţi făcut-o, dar este cam departe, mult prea departe…
G.C.: Lăsând gluma la o parte, să ştii că sunt foarte emoţionat. Am o rugăminte:te rog să-mi vorbeşti la persoana a doua singular.
I.T.D.:Bine.
G.C.: Cine este Ioana Teodora Duţă?
I.T.D.: O, Doamne! Cine să fie? Este o tânără absolventă a Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, în prezent aflându-se în ultimul an la Master. M-am născut în Curtea de Argeş şi sunt mândră că am văzut lumina zilei aici, în oraşul Basarabilor, prima capitală a Ţării Româneşti.
G.C.:Ai omis să le spui cititorilor că ai terminat facultatea cu cea mai mare medie şi nu orice facultate!
I.T.D.: Într-adevăr, am terminat facultatea cu cea mai mare medie, am fost şefă de promoţie.
G.C.: De la ce vârstă ai început să pictezi?
I.T.D.: Cred că aveam cinci ani. Îţi dai seama, să locuieşti sub acelaşi acoperiş cu un pictor şi acela să fie tatăl tău…Am moştenit dragostea pentru artele plastice de la tata şi mi se pare firesc.
G.C.:Să înţeleg că ai lăsat păpuşile pentru penel şi acuarele. Ce-şi doreşte artistul plastic Ioana Teodora Duţă pentru viitor?
I.T.D.: Doresc să fac nişte expoziţii în străinătate, nu vreau să mă limitez doar la ţara noastră. Am avut câteva lucrări la Galeria Orizont. Vreau să invit la vernisaje oameni din toate domeniile de activitate. În urmă cu câteva luni am făcut o expoziţie la CCA “George Topîrceanu” din Curtea de Argeş. Am renunţat la obişnuitul discurs pentru a nu plictisi lumea, am făcut o prezentare pe un fond muzical.
G.C.: O noutate pentru oraşul nostru!
I.T.D.: Vreau să atrag cât mai multă lume spre cultură, spre frumos.Iubind arta, oamenii vor deveni mai buni.
G.C.:Eu încerc de un an şi jumătate să atrag lumea spre cultură, articolele mele despre cultură enervându-i pe mulţi.Se pare că uşor, uşor, ziarul al cărui redactor şef sunt, a început să aibă priză la oamenii de cultură în general, dar şi la alte categorii de oameni. Ca marea majoritate a artiştilor, eşti o fire introvertită.
I.T.D.: Aşa este, nu sunt o fire prea veselă şi în general nu-mi plac oamenii care râd mult, îi consider superficiali, ipocriţi.
G.C.: Te afectează “bârfele” oamenilor?
I.T.D.: Aş minţi să spun că nu. Atâta timp cât există suflet în om, vorbele grele dor, chiar dacă vin de la persoane neavenite.
G.C.: Peste ani, te vezi mămică?
I.T.D.: Sigur. Aş vrea însă să-mi continui munca de artist plastic, cele mai multe femei renunţă la carieră pentru familie. Îmi doresc să fiu altfel, să ies din tiparul obişnuit, până atunci mai este.
G.C.: Nici nu ştii cât de fericit sunt că există persoane ca tine, ca Marta Cristina Sandu, personalităţi culturale care fac cinste oraşului nostru, cu atât mai mult cu cât faci parte din generaţia tânără, eşti o speranţă a culturii argeşene.
I.T.D.:Mulţumesc.Ioana Teodora Duta
G.C.: În încheierea interviului aş vrea să răspunzi câtorva întrebări din chestionarul Proust.
-Care este filmul preferat?
I.T.D.: Nu am un film preferat.
-Care este culoarea preferată?
I.T.D.:Este o nonculoare: negrul.
-Care este compozitorul preferat?
I.T.D.: Nu am un compozitor preferat. Îmi place muzica rock, mă trezeşte la viaţă.
-Care este scriitorul preferat?
I.T.D.:Nu am un scriitor preferat.
-Ce îţi place la un om?
I.T.D.:Îmi place ca persoana să mă surprindă plăcut.
-Ce nu îţi place la un om?
I.T.D.:Minciuna. Nu-mi plac oamenii superficiali.
-Ai o deviză în viaţă?
I.T.D.:Nu.
G.C.: Îţi mulţumesc că ai acceptat să -mi acorzi acest interviu. Sper să nu fie ultimul!
I.T.D.: Şi eu îţi mulţumesc. Când voi avea timp, voi răspunde cu plăcere invitaţiei tale.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut