Aeromodeliştii piteşteni, de zece ori pe podium

  • Argeșul, 20.03.2014

Recent, la Fulga, pe un teren de lângă Mizil, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de aeromodele, clasele F1G şi F1H, fiind prima competiţie în aer liber din acest an. Din Piteşti au participat sportivi de la CSU, SCM şi Aeroclubul “H. Coandă”. Pe o vreme neprielnică, cu vânt foarte puternic, sportivii piteşteni au obţinut zece medalii (patru de aur, trei de argint şi trei de bronz).

La clasa F1H (planoare lansate cu cablu), rezultatele au fost următoarele: Viorel Ciucu (de la CSU) este campion la seniori, Teodor Ionică (de la SCM) este campion la juniori, pe locurile doi şi trei sosind piteştenii Vlad Jipa, respectiv Andrei Ghiţă. La echipe, SCM, în componenţa Teodor Ionică, Vlad Jipa, Mihai Cutucuş, este noua campioană naţională, iar CSU (alcătuită din sportivii Andrei Ghiţă, Luca Fiţion, Laurenţiu Anca) este vicecampioană. Podiumul a fost întregit tot de o echipă din Piteşti, Aeroclubul “H. Coandă”, alcătuită din Ştefan Răcăşanu, Adrian Marin şi Iulian Iordache.

La clasa F1G, Marian Popescu a luat bronzul la seniori, iar Andrei Ghiţă este campion la juniori. Pe echipe, CSU (Ghiţă, Fiţion Anca) a obţinut argintul, iar Aeroclubul “H. Coandă” (prin Preda, Răcăşanu, Iordache), bronzul. “Ni s-a confirmat şi de data aceasta valoarea, ne-am pregătit cum trebuie şi am confirmat aşteptările. Avem un an plin de competiţii, obiectivul fiind acela de a ne situa pe podium la cât mai multe concursuri”, ne-a declarat reputatul antrenor de aeromodelism Marian Popescu, multiplu campion naţional şi mondial.

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Instagram