23 aprilie 2024
Revista Presei

Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio aduce la Piteşti cele mai tari trupe de actori din mai multe colţuri ale lumii

  • Ziarul Argeşenilor, 19.11.2013

Teatrul Alexandru Davila din Piteşti îşi deschide vineri porţile pentru unul dintre cele mai importante acţiuni desfăşurate de instituţia culturală. La ora 17 are loc deschiderea Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio, aflat la cea de-a XVII-a ediţie. Totodată se va deschide şi Festivalul Teatrelor din Balcani, aflat la cea de-a IV-a ediţie. Iată care este programul evenimentelor ce urmează acestea desfăşurându-se în perioada 22 – 27 noiembrie:

  • Vineri, 22 noiembrie, în Sala Studio „Liviu Ciulei”, de la ora 17 – FESTIVITATEA DESCHIDERII OFICIALE A FESTIVALULUI; ora 17.20 – TEATRUL „AL.DAVILA” PITEŞTI cu piesa „Jurnalul unui nebun” de N. Gogol, regia artistică Luminita Borta; ora 19 – ASOCIAŢIA INTERNAŢIONALĂ DE TEATRU „BECOME” SIBIU cu spectacolul „Oracol”, de Graţiela Bădescu; ora 20.30 – TEATRUL „MASCA” BUCUREŞTI cu piesa „Câteva palme false”, de Paul Everac, regia artistică Ioan Albu.
  • Sâmbătă, în Sala Mare a Teatrului, de la ora 12, COMPANIA DE TEATRU „DOROFTEI ART” BUCUREŞTI, cu spectacolul „Cold (Frig)” de Lars Noren, în regia artistică a lui Vinicius Tomescu; în Sala Studio „Liviu Ciulei”, de la ora 17.00 – TEATRUL „TUDOR VIANU” GIURGIU cu spectacolul „Nu mor pescăruşii când vor porcii mistreţi”, de Mircea M. Ionescu, regia artistică Vlad Stănescu; de la ora 19.30, TEATRUL „AL. DAVILA” PITEŞTI cu piesa „De la lume adunate şi înapoi la lume date”, după texte de George Topârceanu, Ion Băieşu, Pierre Chesnot, Marin Preda şi Marin Sorescu. Este vorba despre un spectacol adaptat de Vasile Pieca.
  • Duminică, în Sala Mare a Teatrului, de la ora 11, TEATRUL DRAMATIC „SAVA OGNIANOV” RUSE (BULGARIA) cu „Puşlamaua de la etajul 13”, de Mircea M. Ionescu, regia artistică Orlin Diakov; în Sala Studio „Liviu Ciulei” de la ora 16 – TEATRUL DE DRAMĂ ŞI PĂPUŞI –VRAŢA (BULGARIA), cu piesa „Negustorul de cauciuc”, de Hanoh Levin, în regia lui Borislav Chakrinov; de la ora 19.30 – TEATRUL „STERIJA” VRSEC (SERBIA) cu spectacolul „Neînţelegerea”, de Albert Camus, în regia artistică a Elenei Ivanca.
  • Luni, 25 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului, de la ora 16.30, COMPANIA ARADI KAMARASZÍNHÁZ TEATRUL JÓKAI DIN BÉKÉSCSABA (UNGARIA) – ASOCIAŢIA MASZK DIN SZEGED, (UNGARIA), cu spectacolul “Zelda n-a fost de pe aici” (Tündéri), de Theo Herghelegiu, regia artistică Tapaszto Erno; în Sala Studio „Liviu Ciulei”, de la ora 18 – TEATRUL DE DRAMĂ ŞI PĂPUŞI VRAŢA (BULGARIA) ŞI TEATRUL DE DRAMĂ MIC BITOLA (MACEDONIA) cu spectacolul „Fasole”, de Elin Rahnev, regia artistică Alonco Gorşievschi; de la ora 20.30 – TEATRUL UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVA cu piesa „Însemnările unui nebun”, de N. V Gogol, regia artistică Mirela Cioabă;
  • Marţi, în Sala Mare a Teatrului, de la ora 17 – DODONA PRISHTINA CITY TEATER (KOSOVO) cu piesa „Unde.. Ce ?!”, de Elmaze Nura & Mentor Zymberaj, regia artistică Elmaze Nura; în Sala Studio „Liviu Ciulei”, de la ora 19 – COMPANIA DE TEATRU „TEATRULESCU” CRAIOVA cu spectacolul „Legături primejdioase”, adaptare de Romaniţa Ionescu, după romanul omonim al lui Choderlos de Laclos, regia artistică Romaniţa Ionescu şi Raluca Păun; de la ora 20.30 – TEATRUL „UNDERGROUND COMEDY STUDIO” ŞI TEATRUL MONTAGE BUCURESTI cu spectacolul „Valsul hazardului” de Victor Haim, regia artistică Ingrid Bonta;
  • Miercuri, 27 noiembrie, în Sala Studio „Liviu Ciulei”, de la ora 17 – TEATRUL „ANTON PANN” RM. VÂLCEA cu spectacolul „Ultima şansă” de Mihail Zadornov, regia artistică Laszlo Vadas; de la ora 19 – SOLO THEATRE (MAREA BRITANIE) cu spectacolul „H to He (Mă transform într-un bărbat)”, de Claire Dowie, în regia artistică a lui Colin Watkeys.

Închiderea oficială a Festivalului se va face miercuri, 27 noiembrie, la ora 21

Sari la conținut