Joi, printr-un concert simfonic la Casa Sindicatelor, Sfîrşit de stagiune, la Filarmonică

  • Curierul Zilei, 24.06.2014

 Filarmonica Piteşti închi­de, joi, a şaptea stagiune, printr-un concert simfonic organizat, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindi­catelor. Orchestra sim­fo­nică a instituţiei, dirijorul Radu Postăvaru şi violo­nista Simina Croitoru vor interpreta: G. Rossini – U­vertura la opera Il signor Bruschino, J. Sibelius – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47 şi R. Wagner – Simfonia în Do major WWW 29.

Ca şi dirijorul Radu Postăvaru, Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de mică, a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară.

Violonistă, laureată

Studentă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, tînăra violonistă este laureată a concursurilor şi olimpiadelor de gen. A susţinut recitaluri la Ateneul Ro­mân, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Pi­teşti. A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen, din Germania. A participat la turnee artistice, susţinînd concerte televizate, în Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Un­garia, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt, din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmoni­ca Piteşti, în fe­bruarie 2012, împreună cu tatăl său, violonistul Gabriel Croitoru.

Dirijor la cinci ani!

Născut într-o familie de muzicieni (mama artist liric, tatăl contrabasist), Radu Postăva­ru a dirijat, pentru prima oară, la cinci ani! A absolvit Pianul, la Liceul de Muzică Octav Băncilă, şi Conservatorul George Enescu, ambele din Iaşi, şi Academia de Muzică Bucureşti. A studiat cu personalităţi ca Ion Baciu, Ovidiu Bă­lan, Horia Andreescu, Vasile Spătă­relu. A urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, la Berlin. A participat la festivaluri de pian şi dirijat şi la concursuri de compoziţie, în ţară şi în străinătate. Are înregistrări în studiourile şi sălile de concert din toată lumea. Actualmente, este dirijor al Filarmonicii Paul Constantinescu, din Ploieşti.
Radu Postăvaru a mai concertat cu Filarmonica Piteşti, în 22 aprilie 2010 şi 14 noiembrie 2013. Din a­cest an, este noul manager al Filarmonicii Ploieşti.

Facebook
Facebook
Instagram