29 septembrie 2023
Revista Presei

Interesant pentru şcolari! Un proiect de mentorat, venit în ajutorul elevilor

  • Ziarul Argeşenilor, 10.02.2014

Patru instituţii de învăţământ din Argeş au lansat împreună proiectul de mentorat „4 for you!”, adresat elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse. Instituţiile implicate sunt: Prefectura Argeş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Universitatea de Stat din Piteşti şi Universitatea Constantin Brâncoveanu.

Proiectul are ca obiectiv principal realizarea unui cadru de dezvoltare personală a unor elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi de la liceu, elevi ce provin din medii sociale cu posibilităţi materiale reduse, în aşa fel încât aceştia să aibă o evoluţie personală şi şcolară ascendentă studiind în licee de prestigiu şi, respectiv, urmând cursuri universitare, eliminând astfel riscul de excluziune socio-profesională.

Proiectul se desfăşoară în perioada ianuarie – iunie 2014, activităţile derulându-se pe sistemul de tutelă, fiecare elev beneficiind de mentoratul unuia dintre studenţii recrutaţi din cadrul celor două instituţii de învăţământ superior amintite.

Proiectul are două componente: 10 elevi de gimnaziu (clasa a VIII- a) care vor fi sprijiniţi pentru a accede la licee de renume şi 10 elevi de liceu (clasa a X- a) îndrumaţi pentru a-şi continua studiile la unităţi de învăţământ superior.

Susţinerea şi îndrumarea elevilor va fi realizată în baza unui program stabilit de către factorii implicaţi, program ce cuprinde o serie de activităţi academice: şedinţe de consiliere vocaţională; participare la o serie de cursuri în cele două universităţi; participare la Sesiuni Ştiinţifice Studenţeşti; participări la activităţile elevilor din cadrul evenimentului “Şcoala altfel”; pregătirea elevilor pentru examenul de capacitate sau bacalaureat de către mentorii şi cadrele didactice de profil din mediul universitar şi preuniversitar.

Sari la conținut