4 decembrie 2023
Revista Presei

Valsul vienez…

Valsul vienez este cel mai vechi stil de dans din cele existente astazi, ce isi are originile in dansul folcloric austriac, Landler. Aparut in a doua jumatate a secolului XVIII, acesta a venit cu un tempo extrem de rapid, cu un ritm progresiv, reprezentand o adevarata provocare pentru toti dansatorii incepatori. Odata ce ajungi sa stapanesti tehnica in miscari, vei arata fermecator pe ritmul de dans!
Dupa cum ne spune si numele, Valsul Vienez isi are originile in dansurile populare de origine austriaca si germana, in special in Landlerul Austriac. In valsul vienez, la fel ca in predecesorii sai , cuplurile nu dansau intr-o pozitie foarte apropiata, ci mai degraba intr-o pozitie semi-apropiata sau unii langa altii. Mai mult decat atat, in Valsul Vienez original, cuplurile dansau intr-o formatiune circulara, in jurul ringului de dans, fata de cum se intampla acum, fiecare cuplu danseaza independent.

Valsul Vienez a evoluat odata cu muzica marilor compozitori, cum ar fi Johann Strauss care a creat muzica special pentru acest stil de dans. In curand a luat cu asalt toata scena sociala, ajungand in Anglia in anul 1812. In perioada interbelica a secolului 20 , valsul vienez a pierdut o parte din popularitatea dobandita, dar foarte curand a recastigat-o, iar in zilele noastre este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate dansuri de societate! Va asteptam la cursurile noastre de la Casa de Cultura a Studentilor din Pitesti, pentru a descoperi impreuna farmecul si eleganta pasilor de vals!

 

Sari la conținut