3 decembrie 2023
Revista Presei

Universitatea din Piteşti a comasat facultăţile

Din toamnă, numărul facultăţilor Universităţii din Piteşti aproape că se înjumătăţeşte; practic, din cele 11 câte sunt în prezent, doar şase vor lua startul noului an academic, în urma comasării.

Preşedinta Senatului, Mihaela Diaconu, ne-a spus că, în anul universitar 2016-2017, îşi vor deschide porţile pentru studenţi: Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică * Facultatea de Litere, Istorie, Teologie şi Arte * Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept * Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie * Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare * Facultatea de Mecanică şi Tehnologie.
Această decizie istorică a fost luată chiar în această seară, după întrunirea Senatului Universităţii. Varianta de comasare (votată în secret) va fi înaintată şi Ministerului Educaţiei, pentru a putea fi inclusă în Hotărârea de Guvern.
Varianta rămasă în picioare este rezultatul activităţii comisiei de reorganizare constituită ad-hoc din directorii de departamente, coordonată de prorectorul cu activităţi didactice, Viorel Nicolae, şi monitorizată de Biroul Senatului Universităţii, conform Hotărârii nr. 41 din 11 aprilie 2016.
Sursa: Ziarulargesul.ro
Sari la conținut