4 decembrie 2023
Revista Presei

Se lucrează intens pentru construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac. Vor să fie ridicat până la Crăciun

  • Ziarul Argeşenilor, 8.12.2013

La minus 10 grade şi în zăpadă de 40 centimetri lucrează zilnic 25 de muncitori pentru a termina până la Crăciun hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. Acesta este singurul hotel de gheaţă din ţară şi este aflat o la altitudine de 2034 metri în Masivul Făgăraş. Vasilica Popa, reprezentantul firmei care deţine Hotelul de Gheaţă, a spus că o să fie suplimentată echipa, asta pentru a putea fi terminat la timp.

„Dacă condițiile meteorologice vor fi favorabile acestei activități, temperaturi scăzute și ninsori abundente, și nu se vor ivi situații excepționale, noul hotel de gheață va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an.”, a explicat Vasilica Pop, spunând că şi primii turişti ai hotelului vor sosi în acest sezon tot la Crăciun.

În această zi, o vizită la Hotelul de Gheaţă va costa 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru o cameră dublă, dacă doriţi să vă cazaţi la hotel veţi scoate din buzunar 400 lei pentru o noapte, pentru oricare dintre cele 12 camere ale acestuia. De Revelion nu mai sunt locuri disponibile, camerele fiind rezervate încă din luna octombrie de turişti englezi.

„Totul este ocupat pentru ei. Românii care și-au făcut deja rezervări au preferat lunile ianuarie — februarie”, a spus Vasilica Popa. Turiştii se mulţumesc aici să doarmă în saci de dormit, pături şi blănuri, în paturi de gheaţă, cu noptiere de gheaţă, fără corpuri de iluminat ori lumânări care ar topi gheaţa.

De asemenea, nu există nici ferestre ori uşi, o perdea asigură intimitatea fiecăreia dintre camere. Hotelul de Gheață are un restaurant de gheață și un bar de gheață.

in-hotelul-de-gheata-balea-lac

Sari la conținut