5 decembrie 2023
Revista Presei

Săptămîna viitoare, la Biblioteca Judeţeană: Salonul Cărţii Argeşene

  • Curierul Zilei, 15.11.2013

 Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş organi­zează, în perioada 18 – 22 noiembrie a.c., ediţia a VIII-a a Salonului Cărţii Argeşene. Manifestarea îşi propune să promoveze literatura română contem­porană, în contextul valorificării potenţialului creativ demn de luat în seamă, pe care îl au mu­nicipiul Piteşti şi judeţul Argeş.

În holul instituţiei, va fi organi­za­tă o expoziţie de carte cu vînzare, provenind din producţia recentă a editurilor şi de la autorii argeşeni. În fiecare zi, vor avea loc, după un program prestabilit, lansări de car­te, lecturi publice, dezbateri pe teme literare de actualitate. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc luni, la ora 13, în holul central.

Se lansează un volum de criminalistică

De la ora 13.30,  va fi organi­zată lansarea antologiei „Pagini alese“, autor – Mihail Ghiţescu, Edi­­t­ura Zo­dia Fecioarei. De la ora 15, va fi prezentată oferta de carte a Edi­turii Detectiv din Bucureşti şi va fi lansat volumul „Repere tehni­ce în criminalistică“, autori – Au­gus­tin Pe­tre şi Toader Cosmin Petre.  E­ve­nimentul este prezentat de dr Marian Nencescu. Marţi, de la ora 12, va fi  prezentată oferta de car­te a Editurii Alean a Centrului Ju­deţean pentru Conser­varea şi Pro­movarea Cul­tu­rii Tra­di­­ţionale Ar­geş, coor­do­nator – lector univ. dr Alexandru Măr­chidan. De la ora 13.30, va avea loc vernisajul expo­ziţiei de foto­grafie Festivaluri sacre din Japonia de Nord, autor – Has­himoto Yoshinori.

Sari la conținut