5 decembrie 2023
Revista Presei

Pianista Veronique Thual-Chauvel a concertat în holul şcolii

  • Argeşul, 1.11.2013

Un concert rafinat susţinut de Veronique Thual-Chauvel, o mare pianistă din Franţa, a avut loc, miercuri seara, la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” Piteşti, acordurile perfecte ale pianului răsunând chiar în holul şcolii (Corpul B). Evenimentul a fost o veritabilă lecţie de iscusinţă artistică, iar spectacolul organizat pe scena atipică a cuprins şi pagini muzicale interpretate cu acelaşi har la vioară de fiicele sale, Claire şi Lucie.

concert-liceu04Complice la surpriza muzicală de înaltă ţinută a fost profesoara de arte vizuale Anca Giura, iar în public s-au aflat şi reprezentanţi ai Alianţei Franceze din Piteşti. Programul a cuprins compoziţii de: F.M. Veracini, D. Scarlatti, J.S. Bach, W.A. Mozart, P. Rode, J.H. Vorisek, G. Enescu şi B. Bartok.

Veronique Thual-Chauvel s-a născut în Josselin – Bretagne şi a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. A absolvit Conservatorul, a participat la festivaluri importante şi are numeroase înregistrări. Din 1988 efectuează turnee în ţări din Europa, între care şi România. În câteva oraşe din ţara noastră (Baia Mare, Sfântul Gheorghe) a susţinut cursuri de măiestrie cu pianişti români, realizând diferite alte activităţi artistice în cadrul parteneriatelor culturale bilaterale. Veronique Thual-Chauvel şi fetele sale au mai concertat în unităţi de învăţământ româneşti, dar la Liceul de Arte din Piteşti au cântat pentru prima oară, în cadrul turneului… şcolar.

Sari la conținut