28 noiembrie 2023
Revista Presei

O carte pe săptămînă „Drood“, povestea lui Charles Dickens

  • Curierul Zilei, 21.02.2014

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu – Argeş, recomandată de unul din­tre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptă­mînă, Dana Tudose, de la secţia Adulţi – Beletris­ti­că, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Drood“, scrisă de Dan Simmons. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.

În 1865, cînd începe povestea, Charles Dickens e un scriitor de succes. Se află în tren, cu o iubită secretă, şi nu ştie că destinul îi rezervă o surpriză ce-i va schimba existenţa. Un accident îl va proiecta într-o viaţă dublă. Obsesii macabre ies la iveală: crime, cadavre, cripte sinistre. Scapă cu viaţă din accident şi întîlneşte un personaj misterios, ce ar fi călătorit într-un sicriu. Începe o incursiune tenebroasă şi fascinantă în adîncurile oraşului ce se ascunde în Londra subterană. Fiind considerată una dintre cele mai bu­ne cărţi ale autorului, „Drood“ e o poveste fascinantă pentru orice iubitor de literatură. Apărută în 2009, această ficţiune reprezintă o provocare pentru imaginaţia oricărui cititor. Dan Simmons imaginează ulti­mii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic ce s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul „Misterul lui Edwin Drood“. Cartea lui Dan Simmons e o reuşită în care se împletesc istoria şi ficţiunea. Scriitorul american Dan Simmons, cîştigător al multor premii importante pentru literatura SF, fantasy şi horror, e unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi autori de gen din lume.
Romanul e unul ficţional, bineînţeles, dar sînt şi lucruri adevărate, cum ar fi accidentul de tren sau personalitatea lui Charles Dickens, eforturile, defectele şi calităţile lui.

Sari la conținut