20 iulie 2024
Revista Presei

Natură sau Facebook?

Ziarul Argesul – 04 iunie 2015

padure-300x200A venit vara şi vremea ne oferă o modalitate excelentă de a ne recrea şi de a ne umple bateriile cu energie. Plimbările prin parc, prin pădurea Trivale sau pe oriunde putem respira aer curat ne fac să avem un sentiment de libertate. Sau… ne făceau.

Internetul a prins teren în faţa naturii. Oare e mai bine să vorbeşti cu prietenii prin intermediul unui monitor sau faţă în faţă? Păi, dacă suntem amici, vrem să ne şi vedem, să râdem, să ne simţim bine. Şi dacă stau bine să mă gândesc, internetul nu ne oferă această oportunitate.

Liniştea o găsim în natură

Când vine vorba de linişte, atunci când vreau să-mi pun gândurile în ordine prefer să fac o plimbare lungă prin pădure sau printr-un parc mai pustiu. Simt că fiecare pas pe care-l fac îmi aşază gândurile, îmi rezolvă nelămuririle. Este un sentiment de libertate din toate punctele de vedere.

Internetul, pe de altă parte, ne dă libertate de cunoaştere, dar de cele mai multe ori dăunează. De la cele mai fragede vârste, cei mici descoperă lumea din spatele ecranelor, şi nu lumea reală.

La un moment dat, am avut şi eu aceeaşi problemă: întreaga mea zi se rezuma la un monitor şi nopţi pierdute. Nu aveam timp să văd dacă afară e senin sau plouă. Internetul era modul prin care evadam din realitate, uitam de problemele de la şcoală sau de certurile cu părinţii. La început eram oarecum dependentă. Veneam de la şcoală, nu mă schimbam de haine, prima mea grijă fiind să dau drumul la calculator. Şi de aici neînţelegeri cu ai mei.

Dar timpul a trecut şi plictiseala a apărut. O evadare din lumea virtuală cu ajutorul naturii mi se pare mult mai tentantă. Dar cum să evadezi?

Minunăţii în Argeş

O promenadă prin oraş sau chiar pe la ţară îmi pune în faţa ochilor chiar adevărul de care vreau să fug. Aşa că am încercat să fiu mai atentă la ce-mi oferă un loc plin de verdeaţă, am început să descopăr locuri cu adevărat pline de frumuseţe, de lucruri adevărate, palpabile.

Aceste minunăţii ale naturii nu sunt departe de noi, trebuie doar să ne uităm în jur şi le vom descoperi: Valea Iedului, Fântâna lui Alecu, La Iesle, toate acestea sunt părţi din pădurea care începe de la Ştefăneşti şi se termină abia la Braşov.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut