23 aprilie 2024
Revista Presei

Joi, un concert inedit la Filarmonica Piteşti

  • Curierul Zilei, 08.10.2013

Filarmonica Piteşti or­ganizează, joi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic dirijat, în pre­mieră, de o femeie, Sil­via Olivero Anarte din Spania. Solistul concer­tului este tînărul chita­rist craiovean Radu Ionescu.

În program: J.C. Arriaga – „Es­clavos Felices“, J. Turina _ „Sin­fonía Sevillana“, J. Rodrigo – „Fan­tasía para un gentil hombre, concierto guitarra y orquesta“,  M. Falla – „Danza del Fuego“, R. Chapí – „Preludio din La Revol­tosa“, Soutullo y Vert – „Intermedio din La leyenda del beso“ şi G. Giménez – „Intermedio din La Bo­da de Luis Alonso“.

Chitaristul a participat la „Românii au talent“

Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din ora­şul natal Malaga. În afara artei di­rijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în străinătate şi a participat la concursuri internaţionale de dirijat orchestră. A concertat cu orches­tre din România (Botoşani), Repu­blica Moldova (Chişinău), Spania (Madrid, Malaga), avîndu-l ca mentor pe dirijorul Octav Calleya. Solistul Radu Ionescu are 17 ani şi este elev la Liceul Marin Sores­cu din Craiova. Pînă în clasa a V-a a studiat pianul, dedicîndu-se apoi chitarei, instrumentul care i-a a­dus nenumărate premii la con­cursurile şi olimpiadele naţionale de gen de la: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Tulcea, Craio­va. A participat la concursul de te­le­viziune „Românii au talent“, ri­dicînd atît sala, cît şi juriul în pi­cioare.

il­via Olivero Anarte

Sari la conținut