5 decembrie 2023
Revista Presei

Ioana Mincă, cea mai bună sportivă a Liceului “Viitorul”

  • Argeşul, 16.12.2013

Ioana Mincă

Într-un cadru select şi continuând tradiţia, Liceul cu Program Sportiv “Viitorul” şi-a cinstit săptămâna trecută elitele, aşa cum se cuvine. Datorită lor, pe parcursul acestui an, în ţară şi peste hotare despre municipiul Piteşti s-a vorbit la superlativ. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Hotelul “Ramada” din Piteşti, acolo unde au fost prezenţi sute de elevi ai liceului, precum şi o serie de invitaţi din mai multe domenii de activitate. Directorul liceului, Gheorghe Georgescu, a fost gazda perfectă pentru toţi invitaţii care au venit să-i premieze pe cei mai buni dintre cei mai buni elevi-sportivi.

Printre invitaţi s-au numărat primarul Tudor Pendiuc, directorul adjunct al DJST Argeş, Adrian Bughiu, directorul Sălii Sporturilor, Răzvan Tunaru, inspectorul general şcolar Florin Gardin, adjuncţii săi, Nicolae Biriboiu şi Dumitru Tudosoiu, comandantul clubului Steaua, George Boroi, directorii CSM şi SCM Piteşti, George Ziguli şi, respectiv, Gheorghe Dinu, plus o serie de antrenori federali aparţinând mai multor discipline sportive.

Fostă înotătoare, premiată

Prima laureată a fost antrenoarea Adriana Drigă, absolventă a Liceului cu Program Sportiv, fostă înotătoare de performanţă (pregătită de Angela Covic), multiplă campioană naţională, precum şi medaliată la CE de juniori din 1993 şi 1994.

Sportiva nr. 1

Cea mai bună sportivă a Liceului cu Program Sportiv “Viitorul” a fost desemnată nimeni alta decât Ioana Mincă, tenismena de numai 15 ani (pregătită de Cosmin Mica şi coordonată de Gabriel Săndulescu), cea care a avut un an 2013 de excepţie. Câştigătoare a nouă turnee internaţionale (fie la simplu, fie la dublu), Ioana Mincă a fost nominalizată în primele 10 sportive din tenisul românesc pe anul 2013, alături de consacratele Simona Halep şi Sorana Cârstea.

Judoka, în frunte

Secţia de judo de la LPS a avut şi anul acesta rezultate notabile, motiv pentru care nu avea cum să lipsească de pe podium. Rezultate optime au fost obţinute de Mădălin Stăncescu (prof. Ionel Teleşman), pe locul doi s-a clasat elevul aceluiaşi profesor Teleşman, Narcis Bădiţă, în timp ce treapta a treia a podiumului i-a revenit lui Cosmin Ene (prof. Narcis Rabolu).

Cel mai bun luptător

Secţia de lupte s-a lăudat cu trei sportivi de excepţie, şi anume: Adrian Voinea (prof. Florea Ştefănică), Ciprian Dobre (prof. Ştefănică) şi Valerian Matei (prof. Vasile Pavelescu).

Handbaliste de top

La handbal, cele mai bune sportive ale liceului au fost desemnate, în ordine, Alina Costache, componentă a echipei SCM Universitatea Piteşti, pregătită de antrenorul Cătălin Gheţi, Mădălina Vintilă (pregătită de profesoara Nadina Dumitru) şi Elena Manda, sportivă antrenată de profesoara Luminiţa Iordache. De asemenea, Gabriela Pătrana a fost aleasă cea mai bună sportivă a secţiei de volei, în timp ce Luiza Mihail şi Cristina Răceală s-au situat pe locurile 2, respectiv 3. Toate sunt componente ale echipei de junioare care a participat la turneul final al CN de Volei, pregătite de antrenoarea Nicoleta Iatan.

Fotbalişti

Daniel Mincă a fost ales cel mai bun fotbalist al liceului (profesor Mihai Cârstea). Pe locul secund s-a clasat Claudiu Păun, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Cosmin Corbu.

Tenisul, pe podium

Nicoleta Dascălu, pregătită de Gabriel Săndulescu, a fost aleasă cea mai bună sportivă a secţiei. Pe locul doi a urcat Ioana Popescu, iar pe trei Briana Spătaru, de numai 8 ani.

Baschetbaliştii, la înălţime

Secţia de baschet a liceului i-a desemnat pe Tiberiu Mincă, Mihai Căprărescu şi Gabriel Petrescu drept cei mai buni sportivi la această disciplină în anul 2013.

Cei mai buni atleţi

Atletismul nu avea cum să lipsească. Cei mai buni atleţi s-au dovedit a fi în 2013 Georgiana Mihnea (pregătită de antrenoarea Doina Anton), Alexandru Tache şi Mihai Barbu, pregătiţi de profesorul Fernando Georgescu.

Cei mai buni înotători

Cei mai buni înotători pe 2013, elevi ai Liceului cu Program Sportiv “Viitorul” au fost Răzvan Dumitru, Andrei Topală, iar pe locul trei s-a clasat Cristina Nedelea. Toţi trei sunt antrenaţi de profesoara Nicoleta Dubiţ.

“Profesorul Anului”, o elevă

De asemenea, a fost premiată şi Ioana Popescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv, care a obţinut locul I la etapa naţională a Olimpiadei de Pregătire Sportivă Teoretică. Sportiva pregătită de profesorul Pandele Ghinescu a fost recompensată cu titlul de “Profesorul Anului”.

Sari la conținut