4 decembrie 2023
Revista Presei

Ioana Mincă a fost premiată de Simona Halep

  • TOP,3.04.2014

Simona Halep este de departe cel mai important nume pe care îl are tenisul feminin românesc în ultimii ani. Frumoasa sportivă din Constanţa a reuşit să ajungă pe locul 5 în lume, asta după ce s-a oprit în semifinalele turneului de Masters Series de la Indian Wells, acolo unde a fost eliminată de poloneza Radwnaska. Sportiva pe care toţi micuţii de tenis visează să o întâlnească i-a oferit un premiu celui mai bun produs din tenisul argeşean din ultimii ani şi anume Ioana Mincă.

Premiată pe 1 aprilie

Ioana a fost desemnată sportiva cu cea mai spectaculoasă creştere în ierarhia ITF, în urma celei de-a 40 întâlniri a Tennis Europe, evenimentul având loc în capitala Bulgariei, la Sofia. Preşedintele Tennis Europe, Jacques Dupré i-a acordat Ioanei Mincă distincţia  „Player of the year powered by the Polar“, pentru cea mai spectaculoasă evoluţie în anul 2013. La această reuniune au participat 95 de delegaţi, reprezentând 38 din cele 49 de naţiuni membre ale ( ITF ). Jucătoarea argeşeană de tenis Ioana Mincă a primit acest premiu prin intermediul Federaţiei Române de Tenis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în data de 1 aprilie, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Premiul i-a fost înmânat           de Simona Halep

Ioana Mincă a avut plăcuta surpriză să constate că premiul îi va fi înmânat de către cea mai bună sportivă din România în ultimul timp şi anume Simona Halep. Pentru ca tabloul să fie unul complet, argeşeanca a fost felicitată pentru rezultatele ei foarte bune şi de către George Cosac, cel care este în prezent preşedintele Federaţiei Române de Tenis. „O felicit pe Ioana. Nu întâmplător ne mândrim cu aceste titluri, acestea reprezentând confirmarea internaţională a politicii FR de Tenis de sprijinire a juniorilor, care încununează munca antrenorilor, a cluburilor, a întregii familii a tenisului românesc. Îi felicit pe toţi şi îi asigurăm de tot sprijinul Federaţiei Romane de Tenis în continuare pe drumul către înalta performanţă!“, a declarat George Cosac. Pe lângă diplomă, Ioana a fost recompensată şi cu o sumă în bani.

Povestea unui an de excepţie

Ioana Mincă a avut parte de un an de excepţie reuşind să ajungă să se impună în mai multe competiţii la care a luat parte în ultima perioadă. Vă reamintim că jucătoarea argeşeană, de numai 15 ani a încheiat anul competiţional 2013 cu 11 triumfuri internaţionale, fiind una dintre cele trei propuneri la titlul de „Jucătoarea Anului 2013“ în Europa, la categoria sub 16 ani. Iată câteva performanţe înregistrate în acest an: aur şi bronz la Campionatele Naţionale, campioană internaţională de tenis a României, locul I în clasamentul FRT junioare 16 ani, locul II în clasamentul Tennis Europe junioare 16 ani, câştigătoarea Mastersului Tennis Europe al celor mai bune opt jucătoare din Europa, trei turnee ITF (18 ani) câştigate, nominalizarea de FRT între primele 10 sportive ale tenisului românesc pe 2013 alături de nume precum Simona Halep şi Sorana Cârstea. De remarcat este şi faptul că Ioana Mincă a câştigat 11 competiţii internaţionale. Titlul de Campioană Europeană la categoria de vârstă de 16 ani este cel mai important titlu pe care îl poate obţine un    junior, constituind şi un imbold pentru o viitoare carieră strălucită în tenis. „Tennis Europe Junior Masters“ este o întrecere concepută pentru a recompensa cele mai bune performanţe ale sezonului pentru juniori.

Sari la conținut