6 decembrie 2023
Revista Presei

“Hoţii de frumuseţe”, spectacol-eveniment la Casa Sindicatelor Piteşti

La 3 noiembrie, ora 19, se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Piteşti, în premieră mondială, spectacolul “Hoţii de frumuseţe”, după romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner, dramatizarea şi regia artistică fiind semnate de Chris Simion. Rolurile sunt interpretate de Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu, Ioana Pavelescu, Ştefana Samfira, Radu Micu şi Ionuţ Niculae. În funcţie de categorie, un bilet costă 80 sau 60 lei.

La 20 de ani frumuseţea este o evidenţă, la 50 o recompensă, la 70 un miracol. Frumuseţea îi dă unei fiinţe omeneşti statutul unei opere de artă, dar un fleac o poate transforma pe regina de ieri într-o zdreanţă… Povestea hoţilor de frumuseţe este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrărilor, povestea a ceea ce simţim, a ceea ce înţelegem.

“Hoţii de frumuseţe” este recunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, deşi celebritatea şi-a asigurat-o prin “Luni de fiere”, carte după care bine-cunoscutul regizor Roman Polanski a realizat filmul “Luna amară”, distins în 1992 cu Premiul Oscar.

Sari la conținut