28 noiembrie 2023
Revista Presei

Expoziţie cu peste 100 de icoane sfinţite

  • Argeșul, 14.04.2014

Icoane pe sticlă şi pe lemn, expuse la muzeuCum se întâmplă de 16 ani încoace, în Vinerea Floriilor s-a desfăşurat tradiţionala expoziţie-concurs naţională de icoane “Rugămu-ne Ţie!”, cea mai importantă manifestare de acest gen din România, toate lucrările, una mai frumoasă decât alta, fiind sfinţite la vernisaj de un sobor impresionant de preoţi.

La această competiţie au participat mai bine de 50 de creatori profesionişti şi amatori cu opere realizate pe sticlă sau pe lemn. Peste 100 de icoane împodobesc simezele Galeriei de Artă din cadrul Muzeului Judeţean, expoziţia fiind organizată de Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş împreună cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Evenimentul cultural aduce un omagiu aşezării primului Scaun mitropolitan din Ţara Românească, la Curtea de Argeş, şi tocmai de aceea festivitatea de premiere va avea loc între 22 şi 24 mai, în Oraşul Basarabilor, la Festivalul filmului cu tematică religioasă “Lumină din Lumină”. Începând de anul viitor, expoziţia va fi organizată la nivel internaţional.

Sari la conținut