Dacia, maşina oficială a filmului „O vară foarte instabilă“

  • Curierul Zilei, 14.11.2013

 Dacia este maşina ofi­cială a celui mai recent film regizat de Anca Da­mian, „O vară foarte in­stabilă“, în care joacă, în rolurile principale, două dintre cele mai apreciate tinere actriţe românce, Ana Ularu şi Diana Ca­vallioti.

Regizoarea şi cele două inter­prete au venit la premiera de gală a filmului, la CinemaPro, în cîte o maşină Dacia Logan şi Sandero. La proiecţie au fost prezente nu­meroase personalităţi ale cinema­tografiei autohtone, actori, regi­zo­ri, producători, profesori de la Uni­versitatea de Teatru şi Film, prin­tre care Tudor Caranfil, Nae Ca­ranfil, Ada Solomon, Dan Chişu, Laurenţiu Damian, Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. Filmul, vorbit a­proape în totalitate în engleză, e povestea unui jurnalist scoţian sta­bilit la Bucureşti, prins între do­uă iubiri. O relaţie aproape oficială cu o arhitectă şi o pasiune redes­coperită pentru fosta sa iubită. Daniel, personajul interpretat de actorul britanic Jamie Sives, ce a jucat şi în filmele Urzeala tronuri­lor, Clash of the Titans, Valhala Rising, are o Dacia Logan la vo­lanul căreia străbate Bucureştiul prin caniculă sau furtună. Tot din maşină îşi poartă conversaţiile cu fosta iubită şi face destăinuiri unui scenarist. Cea mai mare parte a filmărilor, începute în 2011, au a­vut loc în Bucureşti, iar unele scene s-au filmat în Cehia. Filmul a beneficiat, pe lîngă distribuţia internaţională din care a mai fă-cut parte şi actorul danez Kim Bod­nia, de o colaborare cu produ­cători din Marea Britanie, Cehia, Suedia. Proiectul a fost sprijinit de Ministerul Culturii din România, de cel ceh, de BBC, HBO şi DR Broadcasting.
Pelicula a avut premiera mondială în oc­tombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film din Varşovia. E cel de-al doilea lungmetraj susţinut de Dacia a cărui pre­mieră a avut loc în 2013, după „Cîinele ja­ponez“. În afară de susţinerea producţiilor cinematografice româneşti, Dacia e şi par­tener tradiţional al Galei Premiilor Gopo, Fes­tivalului de film pentru copii Kinodiseea şi Festivalului Filmului Francez la Bucureşti.

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Instagram