20 mai 2024
Revista Presei

CSM Piteşti a dat lovitura la Campionatele Europene de Kata

Curierul Zilei –  26 mai 2015

Alina Zaharia şi Alina Cheru, campioane europene!

c6308_5-1Performanţă de ex­cep­ţie pentru sportul piteş­tean.  Judoka Alina Zaharia şi Alina Cheru au obţinut, duminică seară, titlul de campioane europene la Campionatele Europene de Kata, care au avut loc în Belgia, la Herstal. În afară de titlul european obţinut în proba de Ju no Kata pînă în 35 de ani, cele două sportive le­gi­timate la clubul CSM Piteşti au mai obţinut şi medalia de argint la ca­tegoria Open.
Sportivele care sînt pregătite de antrenorii Cornel Pălărie şi Valentin Ioniţă au fost primite, ieri, de directorul clubului din Ştrand, Gheorghe Dinu, şi de adjunctul DJST Argeş, Adrian Bughiu, care le-au felicitat pentru rezultatele obţinute la acest concurs. Cele două Aline au vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre competiţia de la Herstal: „A fost o luptă foarte strînsă pentru medalia de aur. Toţi concurenţii au fost bine pregătiţi. Noi ne-am pregătit separat, dar am lucrat foarte bine împreună. În prima zi la concursul categoriei de vîrstă au fost 7 perechi, iar în a doua zi, la Open, au fost 6 perechi. La Open, aurul a fost cîştigat de doi nemţi. În total, au fost 125 de cupluri care au concurat în Belgia. Noi eram favorite la medalia de aur, iar la Campionatul Mondial din toamnă, de la Amsterdam, plecăm tot din postura de favorite“.
„Acest sport poate deveni olimpic“
Cornel Pălărie, unul dintre cei doi antrenori ai fetelor, spune că acest sport poate deveni olimpic: „Le felicit pe fete pentru acest rezultat deosebit. Nu este uşor să cîştigi un titlu european sau mondial. Sînt ani de muncă în spate şi de sacrificii. Sînt discuţii la cel mai înalt nivel ca acest sport să devină unul olimpic. Dacă se va întîmpla acest lucru, noi sîntem pregătiţi să facem o treabă cît mai bună şi să aducem medalii pentru România“.
„Rezultatele fac cinste Piteştiului“
Directorul Gheorghe Dinu a spus că această performanţă va fi răsplătită aşa cum trebuie: „Acest rezultat onorează Piteştiul. Vom face tot ce ne stă în putinţă să ne achităm de obligaţiile pe care le avem faţă de aceste fete minunate. Prin evoluţia şi rezultatele lor au demonstrat că fac cinste Piteştiului. Îmi doresc ca acest club şi celelalte discipline să obţină medalii la competiţiile internaţionale“. Şi adjunctul DJST Argeş, Adrian Bughiu, le-a felicitat pe cele două judoka de aur ale Piteştiului: „A­ceste rezultate fac cinste sportului argeşean şi cuplului de antrenori Pălărie – Ioniţă. Cu acest gen de rezultate nu ne întîlnim prea des. Vreau să le felicit pe cele două sportive şi pe antrenorii lor pentru munca depusă în obţinerea acestor rezultate“.
Kata este arta judoului
Stilul ju no kata este arta judo-ului. A fost dezvoltat de la Kodokan în anul 1887 de către medicul Akiyama Shinobu, care s-a inspirat de la o salcie, pe care a privit-o atunci cînd medita. Practicanţii ju no kata îşi folosesc iscusit flexibilitatea cu scopul de a învinge puterea adversarului. Ju no kata poa­te fi practicat de două persoane, este un stil lent la început, cu intenţia de a cîştiga echilibru şi forţă. Treptat, viteza şi forţa cresc. Secretul este ca mişcările să aibă un flux lin şi ritmic, iar practicanţii să fie pe deplin conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut