4 decembrie 2023
Revista Presei

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

epitesti.ro – 16 iunie 2015

MUZEUL-GOLESTI-995x498

Consiliul Judeţean Argeş și Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în parteneriat cu Federația Europeană a Cluburilor pentru UNESCO şi Alumnus Club, au organizat în Goleşti ediţia a VII-a a Conferinţei Internaţionale UNESCO „Tineretul şi Muzeele”.

Evenimentul a adus în actualitate prin studii complexe, prezentate în cadrul sesiunii, o serie de programe muzeale educative și de agrement pentru publicul tânăr, precum și elemente prioritare în misiunea de conservare și valorificare a patrimoniului muzeal.

Au prezentat comunicări renumiți cercetători și specialiști în domeniu, din țară și din străinătate. Lucrările prezentate pe parcursul celor două zile de dezbateri vor fi publicate în volumul al XIV-lea al revistei de studii și comunicări științifice a muzeului din Golești, „Museum”.

De asemenea, cele două expoziții, „Obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Goleşti în perioada 2014-2015” și „Cântecul albastru, ceramică pictată de Mugur Kreiss”, s-au bucurat de o atenție specială. Au fost organizate și două lansări de carte: „Muzeograme vechi și noi” (autor, Ioan Opriș) și „Meșteșugurile țărănești din zonele Argeș și Muscel, din Evul Mediu până în actualitate” (autor, Filofteia Pally).
Ultima zi a conferinței UNESCO „Tineretul şi Muzeele” a cuprins o vizită documentară în zona Câmpulung Muscel, la Muzeul Municipal și la Mănăstirea Aninoasa.

Sari la conținut