16 iulie 2024
Revista Presei

Astăzi, de la ora 11.30, la Primăria Piteşti, Marin Ioniţă lansează „Mireasa neagră“

  • Curierul Zilei, 21.05.2014

 Scriitorul şi profesorul Marin Ioniţă îşi va lansa, astăzi, de la ora 11.30, în Sala de Con­ferinţe a Primăriei Piteşti, volumul de proză intitulat „Mireasa neagră“. Evenimentul, ca­re este inclus în Zilele Piteştiului, este organizat de Primăria Piteşti prin Centrul Cul­tural Piteşti şi Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Piteşti.

Scriitorul şi profesorul Marin Io­niţă este coordonatorul paginii Cu­rierul Artelor, din cotidianul nostru.

„O carte de mister“

Despre cea mai recentă carte a sa, maestrul Ioniţă ne-a spus: „E­ram în scrierea unui roman intitulat Apocalipsa din Trivale, în care ac­ţiunea se petrecea în Piteşti. Mă a­flam în febra scrierii, cînd m-a lovit o veste neplăcută, că trebuie să fac o operaţie. Am întrerupt scrierea, am fost internat şi, în această car­te, am povestit experienţa prin ca­re am trecut înainte şi după ope­ra­ţie: pierderea cunoştinţei, aminti­ri­le, cugetările şi mai ales agăţările. Mă agăţam de orice, ca să nu mă duc: de personaje, de iubire, de si­tuaţii. Povestesc şi momentele de luciditate dintre două pierderi ale cunoştinţei, cele de meditaţie şi ce­le de speranţă. În această expe­rienţă, în care am cunoscut şi ho­ta­rul, n-am văzut nimic Dincolo. Fie că s-a crezut că nu merit, fie că am fost incapabil să văd. Nu am amintirea tunelului de trecere. E o carte biogra­fică, a ieşit ca un roman. Cine l-a ci­tit spune că este chiar senzaţional, iar e­co­urile de la cititori sînt că ar fi cea mai bună carte a mea de pînă a­cum, din cele 25 pe care le-am lan­sat. Se ci­teş­te pe ne­răsuflate, are şi momente dra­ma­tice, dar şi comice. Este o carte de mister, ce te face să cauţi necu­noscutul pe care nu-l găseşti“.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut