19 mai 2024
Ştiri

Tabăra „Pregătiți pentru viață – 2023” s-a încheiat

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Casa de Cultură a Sudenților Pitești, în parteneriat cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Argeș, Teleorman și Vâlcea, au organizat un proiect inedit sub titulatura „Pregătiți pentru viață”.

CLICK MAI JOS PENTRU VIDEOCLIP!

Proiectul s-a desfășurat în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023.

Parteneri ai actiuni au fost Consiliul Județean Argeș, ISU ARGEȘ, ITM Argeș, ISJ Argeș, „Zimbru Carpatin”, „Glasul muzicii”, Salvamont Argeș,  CPECA, Clubul Sportiv STARFIX Pitești.

Aproape 5000 de tineri instituționalizați – câte 100 din fiecare județ și sector al Capitalei – au beneficiat de o ieșire în weekend, timp în care au avut parte de activități de susținere menite să le dezvolte deprinderile și să îi pregătească pentru viață, dar și de jocuri și consiliere psihologică pentru dezvoltare personală.

Acțiunile din aceasta campanie au fost finanțate de la bugetul Ministerului Familiei, Tineretului si Egalității de Șanse și au fost organizate de Casele de Cultură ale Studenților, cu sprijinul Consiliilor Județene și a DGASPC din fiecare județ.

În Argeș, beneficiarii au fost 270 de tineri instituționalizati și 30 de însoțitori din sistemul de protecție identificați de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Argeș, Vâlcea și Teleorman.

Tinerii selectați au fost oaspeții unei tabere gratuite în localitatea Bughea de Sus, la pensiunea „Casa Bella”, 06.10- 08.10.2023.

Participanții au luat parte la  workshop-uri de teatru, de tradiții populare și dans, cursuri de autoapărare, concursuri sportive și de orientare turistică, drumeții, foc de tabără, seară folk, seară disco cu DJ, prezentări cu caracter educativ și informativ pe teme antidrog și de educație cu scopul stopării abandonului școlar.

Ca activități de  educație, tinerii au audiat un Curs de educație financiară și au participat la discuții deschise cu reprezentanți de la IPJ Prevenire, DSP, ITM, Antidrog , ISU, „Zimbru carpatin” (Orientare turistică).

Totodată, ei au participat și la activități recreative-distractive: Cursuri și concurs de dans, Cursuri și concurs de șah, Concursuri sportive, drumetie  si ecologizare, Ateliere de jonglerie si baloane gigant, Spectacol magie, Spectacol de tradiții populare, Spectacol de dans modern și acro-dance, Foc de tabară, Karaoke, Seara dansanta disco, Seară  de poezii (organizat de Cenaclului literar Juventus, patronat de CCS Pitești).

De asemenea, pentru crearea de  amintiri nemuritoare, organizatorul, CCS Pitești, le-a pus la dispoziție tinerilor și o cabina fotografică cu imortalizare instantanee, precum și asistență pentru sesiuni foto profesioniste în natură.

Pentru un sejur activ, organizatorii i-au condus pe beneficiari să viziteze 2 obiective locale: Muzeul  Castrului roman din Jidova si Muzeul automobilului de la Câmpulung Muscel.

În toată perioada de sejur, organizatorii s-au asigurat ca tinerilor să aibă asigurate asistență  medicală și consiliere profesionistă, precum și alimente, apă, ceai, sucuri cu vitamine.

Coordonatorul activităților taberei, directorul CCS Pitești, Daniel Ionescu, a transmis mulțumiri tuturor partenerilor, afirmând că este o șansă unică atât pentru beneficiari, cât și pentru toți cei implicați. Acesta  a apreciat inițiativa ministerului în general, și d. Ministru Intotero, în particular, pentru dezvoltarea dialogului cu tinerii și oferirea acestora de oportunități pentru dezvoltare reală prin proiectul „Pregătiți pentru viață”.

De remarcat că pentru succesul Proiectului s-au implicat nu mai puțin de 80 de voluntari, cărora CCS Pitești le mulțumește și îi invită să participe și la alte acțiuni umanitare, ori sociale pe care instituția studențescă argeșeană urmează să le demareze în viitorul apropiat.

 

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut