4 decembrie 2023
Ştiri

Dragobetele iubește fetele

Ministerul Tineretului și Sportului prin Casa de Cultură a Studenților Pitești organizează pe data de 23 februarie, de la ora 13:30, în sala de spectacole a instituției spectacolul dedicat iubirii: ”Dragobetele iubește fetele”, ediția a IV-a. La această ediție am invitat în cadrul spectacolului mai multe ansambluri folclorice: ”Pițigaia” – Stâlpeni, ”Izvorașul” – Budeasa, ”Murgulețul” – Popești; ”Muguraș” – Optași Măgura; precum și ansamblul de cântece  „Florile Rucărului”, dar și soliștii: Ana Burciu și Roberta Buzurin. Prezentatorii evenimentului sunt: Vlad Tudor și Stoian Ana Maria Alexandra.În cadrul spectacolului vom organiza și un concurs de miss și mister DRAGOBETE. Cu invitați de seamă spectacolul se anunță unul antrenant. 

Ajuns la ediția a IV-a evenimentul ”Dragobetele iubește fetele” se dorește a fi un spectacol de dans și muzică tradițională, o ”horă a satului” ce poate fi considerată obicei consacrat al neamului românesc, un simbol, o valoare, o marcă cu care satul se mândrea alături de alte valori cum ar fi portul popular românesc și jocurile tradiționale jucate în hora. Acest obicei reprezenta un eveniment ce făcea parte din stilul de viața al țăranilor, un moment de bucurie, de destindere, dar și un bun prilej de socializare. De asemenea, se obișnuia ca la horă, fetele tinere, aflate în apropierea vârstei la care ar trebui să se mărite erau „prinse în hora”, simbolizând astfel că sunt gata de căsătorie. De altfel, cei prezenți la ”hora satului” veneau gătiți cu hainele de sărbătoare, adevărate podoabe ale portului tradițional.  

Vă așteptăm duminică, 23 februarie 2020, de la ora 13:30, la sediul nostru din Pitești, str. Panselelor, nr. 2, în sala de spectacol a instituției. 

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut