24 iulie 2024
Revista Presei

Pete de culoare pe simezele Muzeului Judeţean

  • Argeșul, 30.04.2014

Peisaje urbane în acuarela lui Corneliu Drăgan-Târgovişte

Ieri, doi pictori recunoscuţi drept peisagişti desăvârşiţi au deschis la Muzeul Judeţean Argeş expoziţia “Pete de culoare”. Pe simezele Galeriei de Artă Naivă sunt prezentate peste 20 de lucrări în acuarelă ale artistului Corneliu Drăgan-Târgovişte şi circa 80 de tablouri în ulei realizate de artistul Vitalie Butescu. De o frumuseţe aparte, creaţiile merită să fie văzute, de la prima până la ultima.

Corneliu Drăgan-Târgovişte

Pictorul Corneliu Drăgan-Târgovişte (şi-a luat în renume chiar numele urbei unde şi-a înrădăcinat casa şi atelierul) expune lucrări realizate în 2013, în urma călătoriilor de studiu individual şi al taberelor de creaţie la care a participat în ultimii ani. În 2012, el a fost singurul român ales în grupul select al celor care expun la prestigioasa Bienală Internaţională de Acuarelă de la Zhuijiajiao – o adevărată Veneţie a Shanghaiului şi a Chinei. În 2013 fost onorat cu premiul al III-lea la Salonul Internaţional de Acuarelă de la Aiguillon – Franţa şi a fost admis ca membru internaţional al unei manifestări de gen din Marea Britanie.

Vitalie Butescu

În decursul ultimilor trei ani, pictorul Vitalie Butescu a modelat în culoare clădiri reprezentative ale Bucureştiului, aspecte din Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, imagini din Sighişoara, Viscri, Veneţia, Fukaya şi Kyoto. Balcicul este subiectul asociat cu creaţia acestui artist care logodeşte canavaua cu legenda şi culoarea cu destinul, expoziţia de la Piteşti conţinând şi astfel de peisaje.

Expoziţia “Pete de culoare” a fost prezentată, în luna februarie, şi la Parlamentul României, în Sala “Constantin Brâncuşi”.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut