19 mai 2024
Revista Presei

Neagu Udroiu: “Am extras rădăcina pătrată din micul univers unde m-a adus soarta”

  • Argeșul, 10.04.2014

Octavian Sachelarie, Neagu Udroiu şi Nicolae MelinescuLa Editura “TipoMoldova” au fost editate în prestigioasa colecţie “Opera Omnia” o parte din studiile efectuate de jurnalistul Neagu Udroiu în ciclul “Mass-media şi societatea”, cercetările autorului privind istoria, teoria şi practica presei fiind scrise în trei volume cu greutate şi la propriu, şi la figurat. Lansarea cărţii “trei în una” a avut loc ieri, la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu”. Invitatul special al evenimentului editorial moderat de directorul Octavian Mihail Sachelarie în tandem cu poeta Denisa Popescu a fost un alt jurnalist “de calibru”, Nicolae Melinescu.

În opinia vorbitorilor, Neagu Udroiu este “un povestitor înnăscut care crede în jurnalistul magistrat, pedagog şi comunicator” (Denisa Popescu), “un ziarist care şi-a făcut meseria onest, deontologic, cu respect faţă de profesie şi cititori” (Octavian Mihail Sachelarie), “un comunicator consistent care a avut ce să scrie, concentrând experienţa sa de viaţă cu experienţa unică de a lucra la ziar, la radio, la televiziune şi la o agenţie de ştiri, iar în fiecare loc, în egală măsură a dat şi a recepţionat” (Nicolae Melinescu).

Neagu Udroiu a punctat câteva amintiri legate de plaiurile argeşene şi de argeşeni: “La conacul lui Paul Everac din satul Podu Dâmboviţei, transformat într-un veritabil laborator cultural, i-am luat un interviu actorului Ion Focşa… Exact în ziua în care a început umplerea lacului de acumulare de la Vidraru am debutat ca redactor la ziarul ŤScânteia Tineretuluiť… Am fost şi la Budeasa, să văd conacul boierilor Budiştenilor unde a poposit regele Carol al XII-lea al Suediei în anul 1714… L-am cunoscut şi pe Vladimir Streinu, căruia Şerban Cioculescu îi spunea ŤFăt-Frumos din Teiuť… Am scris de la inaugurarea uzinei de autoturisme Colibaşi.”

În calitate de ambasador al României în Finlanda şi Estonia, Neagu Udroiu a avut, de asemenea, satisfacţii. “Am extras rădăcina pătrată din micul univers unde m-a adus soarta”, a spus scriitorul care a fructificat până la ultima firimitură vasta sa experienţă de jurnalist.

Bu, bonusun çıxarılması onun öz qaydaları (şəxsi peşkəş və en este momento cashback) ilə təmin edildiyi təqdirdə mümkündür. necə qeydiyyatdan keçmək Qeyri-standart tək şey oynamaq istəyən oyunçular Fortune Təkəri və ya Monopoliya ilə təmin olunur. pin up az Virtual sikkələr” “balansa avtomatik hesablanır və hər bir işə salınmadan sonra bərpa olunur. pin up Pin-Up 306 Casino-da qeydiyyatdan keçdikdən sonra limitsiz funksionallığa olma qumar oyunlarını oynamaq şansı əldə edilir. rəsmi veb saytın
Sari la conținut