Cu astfel de copii trebuie să ne mândrim! Un piteștean a luat medalia de argint la Olimpiada balcanică de Matematică din Bulgaria!

  • Ziarul Argeșenilor, 7.05.2014

olimpiciLa ultima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, care a avut loc în Bulgaria, la Pleven, în perioada 2 – 7 mai, elevii români au venit acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. Una dintre medalii de argint a fost câștigate chiar de un piteștean care a învățat la Școala Generală nr. 1 Pitești, iar acum este elev la Liceul Internațional de Informatică din București. Este vorba despre Marius Bocanu. Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, elevii români au obţinut următoarele rezultate de excepţie la Balcaniada de Matematică de anul acesta:

  • Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurenţiu Ploscaru, de la Colegiul Naţional Lahovari, din Rămnicu Vâlcea şi Ştefan Spătaru, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Mihai Viteazu, din Alexandria);
  • Medalii de argint: Paul Muscă, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Colegiul Naţional Iaşi), Marius Bocanu, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Nr.1, Piteşti) şi Viorel Andrei Bud, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş),
  • Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Sineşti, Vâlcea).

În perioada 2 – 7 mai 2014, s-a desfăşurat în localitatea Pleven din Bulgaria, a XXXI-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2014), o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în maximum patru ore şi treizeci de minute, celor patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră. La BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (ţări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (ţări invitate).

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Instagram