CÂT DE FRUMOS PICTEAZĂ! MUSCELUL SE MÂNDREȘTE CU EA! VEZI GALERIE FOTO!

  • ePiteşti, 13.01.2014

MADALINA IONELA DUMITRESCU 3

Mădălina Ionela Dumitrescu, o tânără de 25 de ani din comuna musceleană Lerești, pasionată încă de la vârsta de 3 ani de pictură, impresionează prin talentul moştenit de la tatăl său, considerat omul bun la toate. Pictează pe orice: hârtie, carton, sticlă, pânză, lemn, perete!

”Mă ajută să evadez din realitate!”

”Mă ajută să evadez din realitate! Mă ajută să trag aer în piept ca să mă pot întoarce în realitate să pot expira! Mă linişteşte şi, totodată, mă ” bântuie”, mai ales când mi se pune “pata” pe câte un tablou sau subiect de pictat! Mă ajută să exprim ce nu pot exprima în cuvinte sau gesturi, e un fel de abecedar şi dicţionar cu care umblu zilnic în buzunar”, ne mărturisește Mădălina.

„Abecedarul”, însă, a fost întotdeauna completat cu voinţa şi ambiţia de a descoperi tehnici şi teme diferite.

MADALINA IONELA DUMITRESCU 2

A contribuit la restaurarea unor biserici

Iar atunci când nu pictează preferă să se uite la filme, să asculte muzică, să citească cărţi şi manga-benzi desenate sau să se joace cu animăluţe. O relaxează şi o ajută să găsească inspiraţie şi imbold pentru pictură.

A fost pe şantiere de pictură și a contribuit la restaurarea unor biserici, iar toate acestea au ajutat-o la formarea ei ca om şi ca profesionist. ”Am învăţat să lucrez în frescă, (tehnica de a picta culori dizolvate în apă de var pe un zid cu tencuială încă udă) și să cizelez lucratul iconografiei. Au fost experienţe frumoase şi benefice dezvoltării. Elementul feminin e central în ceea ce fac şi concept. Apoi mitologiile lumii, în special din China, Japonia și Coreea”, ne spune ea.

MADALINA IONELA DUMITRESCU 10

Își dorește o familie numeroasă și un atelier personal

Pentru viitor Mădălina îşi doreşte o familie numeroasă şi să poată lucra pe mai departe, în acelaşi timp, în domeniul picturii: „M-am gândit la un atelier, unul personal, undeva în mansarda casei, mic şi îngrămădit cu multe lucrări şi materiale de pictură, lucrând şi la ilustraţii pentru copii! Asta mi-ar plăcea cel mai mult să fac, să ilustrez poveşti indiferent pe ce suporturi sau în ce tehnici”.

Mădălina Ionela Dumitrescu a absolvit Colegiul Naţional Pedagogic „Carol 1” din Câmpulung Muscel, profilul pedagogic (învăţător-educator), şi apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Muceniță Filofteia” din Pitești, secţia Artă Sacră.

Facebook
Facebook
Instagram