23 aprilie 2024
De toate

”DRAGOBETE IUBEȘTE FETELE” – celebrăm tradiția

Ziua de Dragobete a fost una încărcată pentru toți participanții la acțiunea ”Dragobetele iubește fetele”, ediția a VII-a. Și de această dată am reușit să aducem în plan principal ceea ce ne definește – tradiția!

Evenimentul organizat în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Pitești a adunat zeci de participanți – copii, tineri, părinți și bunici – toți veniți să se bucure de momentele pregătite pentru a celebra iubirea prin tradiție, muzică și dans. Manifestarea cultural-artistică dedicată iubirii la români, ”Dragobetele iubește fetele”, a adunat și în acest an mai multe ansambluri folclorice și tineri interpreți de muzică populară, prrintre care amintim: Ansamblul Folcloric de Dansuri ”Mugurașii” a CCS Pitești, Ansamblul Folcloric de Dansuri ”Mugurașii” – Optași Măgura, Ansamblul Folcloric de Dansuri ”Mugurașii Junior” – Optași Măgura, coregraf Marin Scarlat, și Ansamblul de Folcloric ”Brâulețul” – Bărăști, coregraf Ana Mirela Răduleanu. Deschiderea evenimentului a aparținut frumoaselor româncuțe, coordonate de Valeria Coman, care au prezentat colecția impresionantă de costume populare. A urmat rând pe rând momente de jocuri tradiționale și muzică populară, pentru ca în final membrii ansamblurilor să se întreacă în ”joc” pentru titlul de Miss și Mister Dragobete. Juriul a desemnat câștigătorii acestor titluri pe două categorii – sub 14 ani și peste 14 ani. Astfel, Naicu Maria și Vețeanu Bogdan au fost desemnați câștigătorii la categoria sub 14 ani, iar la cea de-a doua categorie, Miss Dragobete a fost desemnată Ana Maria Guțu, iar Mister Dragobete – Alexandru Scarlat. Felicitări tuturor participanților pentru implicare și pentru bucuria cu care dansați, cântați, vă prezentanți momentele artistice tradiționale în fața publicului. Mulțumi că păstrați tradiția și o promovați cu inima deeschisă!

Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024 Dragobete 2024

 

 

Sari la conținut